BiH, Gradnja

Zatvoreni bazen dobija prve obrise, radovi teku brže od planirane dinamike

Radovi na izgradnji zatvorenog olimpijskog bazena na Abazovini se izvode prije predviđenih rokova pa nadležni iz Hidroelektrana na Trebišnjici /HET/ kažu da bi prvi kupači mogli na kupanje i prije nego što je to ranije najavljeno.

 

Na moderom sportsko-rekreativnom kompleksu svakodnevno se izvode radovi pojačanom dinamikom o čemu svjedoče i impozantne brojke da je do sada iskopano više od 14.000 metara kubnih zemlje, te ugrađeno više od 2.200 metara kubnih betona, 120 tona čelika i postavljeno oko 5.000 metara kvadratnih izolacije.

U prvoj fazi radova objekat bazena će se staviti u primarnu funkciji i on bi po ugovoru trebao da bude završen u oktobru sljedeće godine, ali već sada je izvjesno da bi ovo moglo biti i ranije.

U drugoj fazi planirano je opremanje bazena koje će zajednički realizovati HET i grad Trebinje.

Kada bude završen, kompleks će činiti dva bazena u prizemlju – veći olimpijski dimenzija 50×25 metara, bazen za rasplivavanje dimenzija 25×10 metara i kompenzacioni bazen.

Pored ovoga, bazen će imati i svlačionice, teretanu, garderobu, prostrorije za sudije, konferencijsku salu, restoran, mokre čvorove, saunu, unutrašnju/podzemnu garažu i nadzemni parking, a ukupna površina ovih pratećih sadržaja biće oko 10.000 metara kvadratnih.

Zatvoreni bazen zadovoljiće i sve standrade za održavanje međunarodnih plivačkih takmičenja koji su propisani od Međunarodne plivačke federacije /FINA/.

Projekat izgradnje ovog kompleksa finansira HET sa deset miliona maraka, čime će ispuniti vodoprivrednu obavezu koja je nastala izgradnjom hidroenergetskog sistema na rijeci Trebišnjici.

Izvođač radova na ovom kompleksu su konzorcijum domaćih firmi – Integral inženjering i Herc gradnja.

 

Izvor:trebinjelive.info


Komentari

komentara

Preporuka za vas

Komentariši

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena Obavezna polja *

Možete koristiti HTML tagove i atribute: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>