BiH, Vijesti

Uskoro izgradnja modernog zatvorskog objekta u sklopu KPZ Zenica

Vlada Federacije Bosne i Hercegovine je danas na prijedlog Ministarstva pravde FBiH, dala Kazneno-popravnom zavodu zatvorenog tipa u Zenici saglasnost za izgradnju Paviljona IX radi proširenja zatvorskih kapaciteta.

Saglasnost je potrebna radi izdavanja odobrenja za građenje, a shodno uvjetima iz rješenja o urbanističkoj saglasnosti Ministarstva za prostorno uređenje, promet i komunikacije i zaštitu okoliša Zeničko-dobojskog kantona (ZDK) od 9. augusta 2016. godine.

Kazneno-popravni zavod zatvorenog tipa u Zenici je zadužen da, po završetku radova,Vladi FBiH dostavi poseban izvještaj.

U obrazloženju ove odluke je navedeno da se preduzimaju aktivnosti na realizaciji IPA 2015 Projekata za zatvore, a za šta je Delegacija Evropske unije (EU) za BiH osigurala 1.500.000 eura za izgradnju modernog zatvorskog objekta u sklopu KPZ zatvorenog tipa u Zenici.

 

Izvor:Klix.ba


Komentari

komentara

Preporuka za vas

Komentariši

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena Obavezna polja *

Možete koristiti HTML tagove i atribute: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>