BiH, Gradnja

Projekt vrijedan 5 miliona KM: Pogledajte idejno rješenje Urgentnog centra sa javnom garažom u krugu UKC-a Tuzla

Premijer Tuzlanskog kantona Bego Gutić izrazio je na današnjem sastanku s predstavnicima uprave Grada Tuzla, Zavoda zdravstvenog osiguranja TK i Univerzitetskog kliničkog centra Tuzla, punu podršku u realizaciji izgradnje Urgentnog centra s javnom garažom u krugu kliničkog centra.

Tokom prezentacije Idejnog projekta javne garaže rečeno je kako će se izgradnjom ovog objekta na optimalan način riješiti niz problema koji trenutno opterećuju UKC.

“Prije svega radi se o pružanju kvalitetnije, brže i efikasnije usluge hitne medicinske pomoći pacijentima, a istovremeno se rješava i problem parkiranja vozila za sve one koji koriste usluge ili obilaze pacijente smještene u nekoj od klinika”, rekao je direktor UKC-a Nešad Hotić.

Vrijednost ovog projekta do momenta stavljanja urgentnog centra i garaže u funkciju procjenjuje se na oko 5 miliona KM.

Zavod zdravstvenog osiguranja je na inicijativu Vlade TK u ovogodišnjem Finansijskom planu predvidio ukupno 3,6 miliona KM za urgentni centar UKC-a. Od ovog iznosa oko 1,2 miliona su planirani za realizaciju danas prezentiranog idejnog rješenja, saopćeno je iz Vlade TK-a.

 

UKC_Urgentni_centar_i_Garaza_Page_02 UKC_Urgentni_centar_i_Garaza_Page_04 UKC_Urgentni_centar_i_Garaza_Page_05 UKC_Urgentni_centar_i_Garaza_Page_06 UKC_Urgentni_centar_i_Garaza_Page_07 UKC_Urgentni_centar_i_Garaza_Page_08 UKC_Urgentni_centar_i_Garaza_Page_09 UKC_Urgentni_centar_i_Garaza_Page_10 UKC_Urgentni_centar_i_Garaza_Page_11 UKC_Urgentni_centar_i_Garaza_Page_13 UKC_Urgentni_centar_i_Garaza_Page_14

 

Gradjevinarstvo.ba/FENA


Komentari

komentara

Preporuka za vas

Komentariši

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena Obavezna polja *

Možete koristiti HTML tagove i atribute: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>