BiH, Vijesti

Trebinjski Grad Sunca dobija koloseum, jezero, etno selo i luksuzni hotel

“U sklopu Vodenog parka gradi se luksuzni hotel visoke kategorije s četiri ili pet zvjezdica. Hotel ima tri sprata, panoramsku krovnu terasu s restoranom i 27 apartmana. Ako vremenski uslovi budu zadovoljavali, bit će završen do kraja ove godine, a nosit će ime Hotel Panorama. Hotel je građen po motivima sunca, vode i zraka”, priča nam Ana Buha, saradnica za odnose s javnošću Grada Sunca.

Nakon prve faze koja je obuhvatala atraktivni vodeni park, u septembru je počela izgradnja Varoš čaršije, druge faze ovog jedinstvenog projekta, koji znatno mijenja turističku sliku Hercegovine.

“Na projektu je angažovana cjelokupna domaća građevinska operativa. Varoš će se prostirati na 500 hiljada metara kvadratnih. U sklopu kompleksa gradi se već u ovoj sezoni koloseum, vještačko jezero, stambeno-turistički sadržaji, etno selo, tržnica, rezidencijalni apartmani i vile. U prvoj fazi bit će izgrađeno sto apartmana i šest luksuznih vila s okućnicom od hiljadu metara kvadratnih. Rok za završetak radova je 1. juni 2018. godine”, kaže nam Buha.

Već sada je moguće kupiti neku od stambenih jedinica.

“Rezidencije su na prodaju i cijena je 185.000 eura. Ona obuhvata stambenu površinu luksuzno opremljenu, također opremljenu krovnu terasu, stan na dva sprata s pripadajućim dvorištem. U cijenu su uračunati administrativni troškovi i održavanje objekata. Ukoliko je kupac odlučio da u ličnoj režiji oprema rezidencije, cijena se ugovorom umanjuje”, kaže naša sagovornica uz napomenu da se za avansne uplate ugovorom definiše iznos umanjene cijene.

Investitor Rodoljub Drašković idejni je tvorac svih objekata i kompleksa. Varoš čaršija i Vodeni park tako će objediniti turističke sadržaje, a u trećoj fazi započet će i izgradnja sportskih terena, sportske dvorane i odmarališta za sportiste. Kasnije je najavljena gradnja vinograda i voćnjaka s autohtonim vrstama koje bi trebale uokviriti sliku Grada Sunca.

Izvor:Klix.ba

Komentari

komentara

Preporuka za vas

Komentariši

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena Obavezna polja *

Možete koristiti HTML tagove i atribute: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>