BiH, Vijesti

Sarajevo: U toku je izgradnja novog stepeništa u Ulici Soukbunar

  • 1/4
  • 2/4
  • 3/4
  • 4/4

Projekt finansira Općina Centar sa 15.000 KM.

Radnici građevinske firme ”Sela” su na početku radova uklonili zemlju pored saobraćajnice i pripremili podlogu, a u toku je postavljanje oplata za izgradnju armirano-betonskog potpornog zida i stepeništa dužine 30 metara.

–Zahvaljujući nesebičnosti i razumijevanju vlasnika stambenog objekta koji je ustupio njegovu zemlju pored budućeg stepeništa, stanovnici tog dijela Soukbunara po završetku izgradnje nove pješačke komunikacije više neće imati problema sa silaskom niz ovu strmu padinu, posebno u zimskom periodu. Nakon što izgradimo betonsko stepenište obložit ćemo ga kulir pločama i sa obje strane stepeništa ćemo postaviti rukohvatne ograde. Završetak radova je planiran za 15 dana– kazao je Mesud Zimić, šef gradilišta građevinske firme  ”Sela” koja je angažovana na osnovu ugovora o izvođenju radova na investiciono-tehničkom održavanju stepeništa i rukohvata na području općine Centar, kojeg su potpisali načelnik Općine Centar Dževad Bećirević i direktor firme ”Sela” Šefik Dorić.


Komentari

komentara

Preporuka za vas

Komentariši

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena Obavezna polja *

Možete koristiti HTML tagove i atribute: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>