Vijesti

SANSKI MOST: Počeli radovi na izgradnji Sportskog Centra Hrustovo

Nakon završetka bajramskih praznika svečano su započeti radovi na izgradnji Sportskog Centra Hrustovo. Prvu fazu sačinjavaju zemljani radovi , tj. iskop i nasip podloge sportskog centra.

Radove izvodi firma “DIVEL” iz Sanskog Mosta i ova faza bi trebala biti završena u roku od 2 mjeseca.
Nakon ove faze pristupa se drugoj fazi radova a oni sačinjavaju izrada i ugradnja podloge igrališta kao i ostalih djelova sportskog centra, a zatim i polaganje podloge samog terena tj. umjetne trave na glavno igralište i priprema podloge za pomoćno igralište.

Treću fazu sačinjavaju radovi oko igrališta, tj osvjetljenje i tribine a zatim i ograda oko sportskog centra.
Sve faze bi trebale biti završene do proljeća a onda bi se pristupilo završnoj fazi , tj. izradi objekta sportskog centra koja će ići u proces izrade onda kad se iskupe sva potrebna sredstva za ovaj objekat.

Zahvaljujući mještanima i prijateljima naselja Hrustovo, trenutno se ima dovoljno sredstava za izradu prve tri faze, a radi se i na prikupljanju sredstava za posljednje dvije faze.


Komentari

komentara

Preporuka za vas

Komentariši

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena Obavezna polja *

Možete koristiti HTML tagove i atribute: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>