BiH, Vijesti

S gradom bi bio povezan žičarom: Na Zlatištu iznad Skenderije uskoro niče luksuzni hotel ‘Sarajevo Palace’?

– Novi objekat je zamišljen tako da zauzima površinu od 56.000 kvadratnih metara, koji bi sa gradom bio povezan žičarom od Skenderije do Zlatišta i sa velikim platformama za uživanje u pogledu na Sarajevo, rekao je investitor

 

U nastavku pregovora oko realizacije velikog investicionog projekta na lokalitetu Vranjače – Zlatište, u decembru  je u prostorijama Općine Centar upriličena je prezentacija idejnog projekta budućeg hotela “Sarajevo Palace”, čija je procijenjena vrijednost 250 miliona KM.

 

Predstavnici Općine Centar vode od februara ove godine sa potencijalnim investitorom iz Berlina bh. korijena Mirsadom Fikićem pregovore u vezi realizacije projekta hotela koji investitori žele graditi na pomenutom lokalitetu.

 

Prezentaciji su prisustvovali načelnik Općine Centar Nedžad Ajnadžić i njegov savjetnik za investicije Mustafa Resić.

 

“Sretan sam i zadovoljan rezultatima sastanka na kojem smo utvrdili i usmeno potvrdili naše partnerstvo. Novi objekat je zamišljen tako da zauzima površinu od 56.000 kvadratnih metara, koji bi sa gradom bio povezan žičarom od Skenderije do Zlatišta i sa velikim platformama za uživanje u pogledu na Sarajevo. Kroz ovaj projekat uvezat ćemo i druge djelatnosti od građevinske do prehrambene industrije”, rekao je Fikić.

 

Dodao je kako je obavio razgovor sa potencijalnim investitorima, od čega je jedan dio porijeklom iz naše države i prezentirao projekat čija bi vrijednost prema prvim procjenama bila oko 250 miliona eura.

“Hotel u kojem bi trebalo biti zaposleno oko 300 ljudi imao bi 250 soba i 108 apartmana, a kao poseban dio naše bogate ponude planirani su kraljevski i predsjednički apartmani, kao i velika kongresna dvorana kapaciteta 2.000 ljudi. Prema našim procjena vrata hotela možemo otvoriti prvim gostima za šest do sedam godina”, objasnio je Fikić nakon prezentacije idejnog projekta.

 

Načelnik Ajnadžić je kazao da će administracija Općine Centar uvijek biti potpora za ozbiljne investitore.

 

“Naredne sedmice planiram održati sastanak sa nekoliko eminentnih arhitekata. Tom prilikom ću tražiti njihovo mišljenje na koji način se vaše viđenje objekta budućeg hotela sa pratećim sadržajima mogu uklopiti u prostorne mogućnosti Zlatišta kao i u prostorno-plansku dokumentaciju”, naglasio je Ajnadžić.

 

Nakon što je projekat i vizuelno predstavljen, po društvenim mrežama se mogu naći različiti komentari, od toga da ovo zdanje nagrđuje izgled grada u kojem se ionako sudaraju različiti stilovi, a i vlada i divlja gradnja, do onih koji smatraju da je Sarajevu potreban ovakav hotel.

 

Pogledajte video prezentaciju projekta i prosudite sami..

 


Komentari

komentara

Preporuka za vas

Komentariši

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena Obavezna polja *

Možete koristiti HTML tagove i atribute: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>