BiH, Građevinarstvo, Vijesti

Općina Centar: Položena betonska podloga za osnovnu školu na Šipu

Nakon što su 1. augusta ove godine počeli radovi na izgradnji osnovne škole na Šipu, odgovoran pristup investitora, Općine Centar i Ministarstva za obrazovanje, nauku i mlade KS, kao i izvođača radova, rezultirao je da je za nepunih mjesec završen široki otkop za jedan blok škole.

– Izgradnjom betonske podloge stekli su se uslovi da postavljamo hidroizolaciju i formiramo temelje objekta. U međuvremenu nastavljamo sa zemljanim radovima, odnosno iskopom zemlje za blok B nove škole. U narednih 15 dana veći dio zemljanih radova bit će završen – izjavio je Amir Sabljica, tehnički direktor Unigradnje koja izvodi radove.

Do sada je Općina Centar za izgradnju osnovne škole osigurala u budžetu 2,6 miliona KM. Ministarstvo za obrazovanje, nauku i mlade Kantona Sarajevo u budžetu za 2016. godinu izdvojilo je 700 hiljada KM, a u 2017. za ovu namjenu je planiralo 450 hiljada KM.

U prvoj fazi radova, koja bi trebala biti završena do marta 2018. godine, planiran je završetak glavnih građevinskih radova na dva od tri bloka koliko će škola imati.

S obzirom da je izgradnja škole na „Šipu“ jedna od najznačajniji kapitalnih investicija Općine Centar, nakon polaganja betonske podloge gradilište su posjetili Jasna Beba, sekretar Općine, Mustafa Resić, savjetnik načelnika za investicije i razvoj, te Alma Sadović i Amela Landžo iz Službe za prostorno uređenje i komunalne poslove, navodi se u saopćenju Općine Centar.

Predstavnici Općine Centar su izrazili zadovoljstvo do sada urađenim poslom i još jednom potvrdili opredjeljenje načelnika dr. Nedžada Ajnadžića, da će ova lokalna zajednica istrajati u realizaciji ovog projekta.

 

Izvor:faktor.ba


Komentari

komentara

Preporuka za vas

Komentariši

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena Obavezna polja *

Možete koristiti HTML tagove i atribute: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>