BiH, Vijesti

Do kraja godine završetak radova na novim lamelama stambenog kompleksa Makovi u Zenici

Makovi predstavljaju savremeni koncept stanovanja prilagođen modernom načinu života. U proteklim godinama izgrađene su lamele A i B, a kvadrature stanova u lamelama koje se trenutno grade kreću se od 31 do 92 metra kvadratna.U izjavi za Klix.ba ispred kompanije Almy koja je u konzorciju sa Arelom i Gradingom u izgradnji stambenog kompleksa Makovi su saopćili da će prodajne cijene stanova sa PDV-om iznositi od 1.500 do 1.600 KM.

“Stanovi se rade po principu ‘ključ u ruke’. U stanovima će biti ugrađeni bravarija, stolarija, pod – parket, kupatilo će biti kompletno opremljeno, kuhinja će biti obložena keramikom sa svim priključcima, a na ulazu u stan će biti postavljena protuprovalna vrata iz vlastite proizvodnje”, kazali su iz Almya.

Kupovina stanova i njihove cijene prilagođene su ekonomskom statusu mladih te je kupovinu moguće izvršiti uplatom 30 posto avansa, a ostatak se plaća do useljenja ili preko stambenih kredita u lokalnim bankama.

“Do januara je završeno mnogo više posla od planiranog, tako da vremenske neprilike u januaru, kada je gradnja obustavljena na jedan vremenski period, nisu uticale na dinamiku gradnje i sve ide planiranim tokom”, dodali su iz Almya.

Rok završetka gradnje planiran je za oktobar kada će i zvanično početi prodaja stanova.

Izvor:direktno.ba


Komentari

komentara

Preporuka za vas

Komentariši

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena Obavezna polja *

Možete koristiti HTML tagove i atribute: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>