BiH, Vijesti

Do kraja godine planirana izgradnja tri parkirališta u blizini UKC-a Tuzla

Javno komunalno preduzeće “Saobraćaj i komunikacije” Tuzla sa uređenjem parking prostora u blizini Univerzitetskog kliničkog centra riješit će problem parkiranja u Tuzli.

Prvi od tri parking prostora na ovom lokalitetu bi trebao biti završen do polovine aprila. JKP “Saobraćaj i komunikacije” Tuzla trenutno upravlja sa četrdeset četiri javna parkirališta sa preko dvije hiljade parkirnih mjesta pod naplatom. Sedamdeset posto njih je u drugoj, odnosno najjeftinijoj zoni, kažu u ovom preduzeću.

Sredstva od naplate usmjeravaju se na održavanje i proširenje kapaciteta parkirnog prostora. Tako će naredna biti usmjerena u izgradnju tri parkirališta u blizini Univerzitetskog kliničkog centra Tuzla. “Na osnovu urađenih analiza pristupilo se izradi projektne dokumentacijei uskoro bi trebali početi radovi na prvom od planirana tri parkirališta u blizini UKC-a” Tuzla, izjavio je Tarik Arslanagić, rukovodilac Odjeljenja za saobraćaj i komunikacije Tuzla. Riječ je o manjem parkiralištu koje se nalazi na istočnom ulazu u Klinički cenrtar. Do polovine aprila na ovom mjestu će biti izgrađeno trideset parking mjesta. Pored pomenutog u planu su još dva parkirališta. Jedno sa 90, a drugo sa 50 parking mjesta. Sva tri bi trebala biti izgrađena do kraja ove godine. Završetkom radova u ovom dijelu grada će se uspostaviti normalno odvijanje saobraćaja. Pješaci koji su najviše ugroženi konačno će se moći koristiti trotoare koji su još uvijek zatrpani automobilima. Za izgradnju tri parkirališta JKP “Saobraćaj i komunikacije” Tuzla izdvojit će oko 400.000 KM.


Komentari

komentara

Preporuka za vas

Komentariši

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena Obavezna polja *

Možete koristiti HTML tagove i atribute: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>