BiH, Gradnja, Vijesti

Imidž Jahorine popravlja 10,3 miliona KM

Jahorina – Skupština akcionara Olimpijskog centra “Jahorina” usvojila je na jučerašnjoj sjednici plan poslovanja za ovu godinu koji se sastoji od investicija vrijednih 10,35 miliona KM uz koje će biti popravljen imidž ovog ski-centra i stabilizovano poslovanje preduzeća.

Vršilac dužnosti direktora OC “Jahorina” Dejan Ljevnaić rekao je da će sredstva biti investirana u uređenje postojećih staza i njihovo proširenje kako bi mogao biti postavljen sistem za osnježavanje, te u snabdijevanje vodom i izgradnju jezera na vrhu Jahorine.

– Sistem za osnježavanje nam je prioritet i to iz više razloga, a posebno zbog produženja sezone sa 60 na 130 dana i vraćanja Jahorine na evropsku mapu ski-centara, što će se dobiti ovom investicijom – rekao je Ljevnaić i dodao da će sredstva biti obezbijeđena emisijom hartija od vrijednosti.

Ljevnaić je naglasio da za sada nema govora o prodaji imovine Olimpijskog centra, sve dok ne bude podignuta njena vrijednost.

– Od ovog investicionog plana neposredni efekat imaće Olimpijski centar, a posredni ugostitelji, hotelijeri, ski-škole, ski-rentali, transportni radnici, proizvođači hrane, ali i mnogi drugi, odnosno lokalna privreda – rekao je Ljevnaić.

Predsjednik Nadzornog odbora “Jahorine” Nedeljko Elek rekao je da je usvajanjem plana poslovanja za iduću godinu napokon riješen problem ovog centra. Govoreći o imovinsko-pravnim odnosima, Elek je naveo da je većina lokacija riješena, a ostao je problem u vezi sa preduzećem “Gras” i izrazio nadu da će i ovaj problem biti riješen u korist “Jahorine”.

– Mi smo već ušli u sporazum sa Investiciono-razvojnom bankom RS koji je usaglašen i treba da ga potvrdi Vlada Srpske. To bi trebalo da se realizuje u narednih petnaestak dana – rekao je Elek dodavši da će biti zatvorena sva neplaćena potraživanja.

Ministar trgovine i turizma RS Predrag Gluhaković ponovio je juče da Vlada Srpske podržava plan poslovanja “Jahorine” za ovu godinu. Prema njegovim riječima, u narednom periodu će doći do realizacije najavljenih projekata, ali i obaveza koje se odnose na IRB.

– Sve ovo će se realizovati na sjednici Vlade Srpske u narednom periodu, tako da će se vrlo brzo definisati i obaveze po sporazumu između Olimpijskog centra i IRB-a – rekao je Gluhaković koji je prisustvovao sjednici Skupštine akcionara.

Šta sadrži plan za 2018. godinu

* Najveći dio planiranog novca za revitalizaciju “Jahorine”, sedam miliona maraka biće uloženo u sistem za vještačko osnježavanje. Plan je da tim sistemom bude pokriveno cijelo skijalište od Poljica do Prače i da na taj način bude postignuta maksimalna funkcionalnost ski-centra.

* U uređenje staza biće investirano 800.000 KM što je preduslov za izgradnju sistema vještačkog osnježavanja i podizanje vjetroustava.

* Planirano je i ulaganje u uređenje hotela “Bistrica” i izgradnju ljetnih sadržaja poput adrenalinskog parka i teretane na otvorenom, čime bi bio proširen i unaprijeđen kvalitet usluga.

 

Izvor:glassrpske.com


Komentari

komentara

Preporuka za vas

Komentariši

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena Obavezna polja *

Možete koristiti HTML tagove i atribute: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>