BiH

BIJELJINA: Najavljena izgradnja novog vrtića

Iz gradskog budžeta Bijeljine naredne godine trebalo bi da bude izdojeno milion KM za izgradnju objekta novog vrtića u gradu, najavio je danas gradonačelnik Mićo Mićić.

Na tradicionalnom prijemu povodom Dječije nedjelje, Mićić je rekao da bi vrtić trebalo da bude izgrađen u naselju Kruševlje, u okviru zgrade nove škole čija izgradnja traje godinama.

Nova škola planirana je za učenike sadašnje “Male škole” u Račanskoj ulici, koja je odavno neuslovna za rad.

“Grad je od svojih sredstava otkupio zemljište za školu, izradio projekat i ozidao objekat do druge etaže, a za završetak radova potrebno je još dva miliona KM. Nadamo se da će nam Vlada i Ministarstvo prosvjete i kulture Republike Srpske pomoći da završimo ovaj objekat”, rekao je Mićić.

On je poželio da svake nedjelje u godini posebna pažnja bude posvećena djeci kako bi imali dobre uslove za odrastanje i obrazovanje.

Prijem za djecu iz jedinog javnog vrtića u Bijeljini “Čika Jova Zmaj” održan je u gradskom Centru za kulturu “Semberija”.

U vrtiću ima mjesta za 470 mališana, čime je predškolskim obrazovanjem obuhvaćeno 14 odsto djece.

Ove godine simbolično je izabran i dječji gradonačelnik Bijeljine – Marija Lukić, koja je kao potvrdu nove dužnosti od gradonačelnika dobila ključeve zgrade gradske uprave.

 


Komentari

komentara

Preporuka za vas

Komentariši

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena Obavezna polja *

Možete koristiti HTML tagove i atribute: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>