Svijet, Vijesti

Beč do 2022. u infrastrukturu ulaže 3,5 milijarde eura

Austrijsko ministarstvo prometa, inovacija i tehnologije do 2022. godine investirat će 3,5 milijarde eura u infrastrukturne, tehnološke i istraživačke projekte glavnog austrijskog grada Beča.

Veći dio sredstava, odnosno 1,6 milijardi eura, bit će investiran u izgradnju i modernizaciju željezničkog prometa i linija podzemne željeznice, dok je milijardu eura predviđeno za proširenje cestovne mreže.

Za projekte u području primijenjenog istraživanja i razvoja bit će izdvojeno 750 milijuna eura, a 50 milijuna eura predviđeno je za investicije u digitalnu infrastrukturu Beča.

Održivi projekti

“Jako mi je drago što nam je Ministarstvo infrastrukture partner koji će u narednih nekoliko godina investirati u inovativne i održive projekte našeg grada. Javnim investicijama unapređujemo infrastrukturu Beča, proširujemo postojeće i stvaramo nove ponude, počevši od javnog prijevoza do digitalne infrastrukture.

Od ovakvih projekata ne profitiraju samo bečke tvrtke i građani, nego i stotine poduzeća izvan granica Beča. Samo na produženju metro linije U1 bilo angažirano više od 200 tvrtki“, kazala je Renate Brauner, bečka gradska zastupnica za gospodarska pitanja.

Proširenje željezničkih linija

Investicije u željeznički promet obuhvaćaju prije svega projekte proširenja željezničkih linija na relacijama od Beča do Bratislave i Břeclava, a najveći dio sredstava predviđenih za obnovu cesta bit će investiran u izgradnju završne dionice obilaznice oko Beča.

U području istraživanja u Beču su posebno zastupljene komunikacijske tehnologije, računalna tehnika, medicina, biologija i farmacija, pa će shodno tome sredstva biti adekvatno raspoređena.

Sve će ove investicije u narednih pet godina u Beču stvoriti i osigurati 44.000 dodatnih radnih mjesta.

 

Izvor:vipmagazin.ba


Komentari

komentara

Preporuka za vas

Komentariši

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena Obavezna polja *

Možete koristiti HTML tagove i atribute: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>