Dnevni boravak, Enterijer, Savjeti, Spavaća soba

25 zidnih ogledala koja će promijeniti izgled vaše prostorije

Ogledalo je najjednostavniji, najkorisniji, ali uz to i vrlo podcijenjen dekorativni element. Osim svoje funkcionalne uloge, ogledala imaju i dekorativnu ulogu i mogu se postavljati kao dijelovi namještaja ili kao finalni dekorativni detalji.

Većina ljudi svakodnevno se koristi ogledalom bez promišljanja o ljepoti i značenju koje može dati prostoru. Ogledalo se može uklopiti u svaki enterijer, potpuno ga transformisati i učiniti prostranijim i svjetlijim.

U prostorijama namijenjenim za dnevni boravak, primanje gostiju, radnim sobama ili kućnim bibliotekama, ogledala uglavnom služe kao dekoracija i dodatna ukrasna definicija prostora.

U spavaćim sobama i kupaonicama ogledalo je stvar praktične nužnosti kojom se svakodnevno koristimo. S druge strane u hodnicima, foyerima i prolaznim prostorijama može poslužiti za provjeru izgleda, ali u osnovi i u tim prostorijama ima više dekorativnu namjenu

Ogledalo osim što svojom ljepotom oplemenjuje prostor može ga višestruko izmijeniti, učinit prostranijim, svjetlijim i ugodnijim. Ogledalo postavljeno nasuprot zidu s umjetničkom slikom još više će je istaknuti. Nadalje, ogledala sa svojim srebrnkastim odsjajem i reflektirajućim moćima donekle će zamaskirati male, tamne i neudobne prostore.

Ogledala obogaćuju prostor efektivnim proširenjem, a vizuelno mogu osvjetliti tamne i masivne zidove. Postavljeni nasuprot prozora u tamnim hodnicima daju iluziju postojanja još jednog prozorskog otvora. Ogledala se mogu postaviti na vanjskim vratima kupaonskih ormarića, garderobnih ormara ili čak na unutarnjim elementima ormara.

Dnevni boravak je odlično mjesto za postavljanje dekorativnog ogledala, ali pri tome pazite da ne dođe do neugodnog odbljeska zbog svjetlosti lustera ili visećih lampi.

Pri postavljanju veliki i širokih ogledala u većim kupaonicama, boja zidova dodatno će se naglasiti. Tamne nijanse stvarat će intenzivne plavkaste sjene, a bijeli, bež ili svjetlosivi zid stvorit će dojam prostranosti kupaonice.

Pogledajte nekoliko ideja kako i gdje  postaviti ogledalo.


Komentari

komentara

Preporuka za vas

Komentariši

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena Obavezna polja *

Možete koristiti HTML tagove i atribute: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>